Sukutapaaminen Helsingissä 21.-22.5.2016

Martikaisia Hotelli Presidentin kokoustilassa (Kari Raatikainen).

Lauantaina toukokuun 21. päivänä viisikymmentä Martikaista tai Martikais-sukuista kerääntyi Helsinkiin Hotelli Presidentin kokoustiloihin tutustumaan uusiin sukulaisiin ja tapaamaan vanhoja tuttuja sekä selvittelemään sukunsa juuria yhdistyksen sukututkijoiden avustuksella.

Elämässä pitäisi olla muutakin sisältöä kuin työ, jotta eläkkeelle jäädessään ei putoa tyhjän päälle. Tämä oli johtavana ajatuksena eläkkeellä olevan uutisankkuri Urpo Martikaisen esityksessä omasta akvarellimaalausharrastuksestaan. Maalausten myötä tehtiin matkaa niin kotimaassa kuin ympäri Eurooppaa. Jokaiseen maalaukseen liittyi jonkinlainen tarina. Urpo Martikaisen kehotus kysyä häneltä mitä tahansa nostatti tietysti joukon kysymyksiä uutistoimittaja-aikaan liittyen. Esiin nousivat niin WTC-tornien, Estonian kuin Tshernobylinkin tapahtumat.

Historia-teema jatkui, kun Suomen historiaan perehtynyt Tapio Martikainen kertoi vuosina 1656-1658 käydystä Ruptuurisodasta kytkien aiheen esityksen lopuksi Martikaisten esivanhempien syntymään. Näin sukututkimus ja muu tieteellinen historiantutkimus täydentävät toisiaan.

Lounaan jälkeen siirryttiin sukututkimuksen pariin. Joukko jakaantui eri kokoustiloihin Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Luovutetun Karjalan Martikaisten sukututkijoiden johdattelemina. Hotelli Presidentin kokoustilat antoivat erinomaiset puitteet keskusteluille sekä yhdessä että pienryhmissä.

Sukutapaaminen jatkui sunnuntaina aurinkoisessa säässä Suomenlinnan tutustumiskäynnillä. Parituntisen kävelykierroksen aikana saarten historiasta ja nykypäivästä kertoivat opas Emilia Lehtinen ja Suomenlinnassa asuva sukuseuran hallituksen jäsen Marjo Kauhaniemi.