Sukuseura Martikainen
sai 1. kunniajäsenen ja 2 uutta hallituksen jäsentä

Puheenjohtaja Timo Martikainen luovuttaa seuran kunniakirjan Liisa Raatikaiselle seuran hallituksen läsnäollessa.

Sukuseura Martikainen kutsui 11. sukukokouksessaan ensimmäiseksi kunniajäseneksi aiemman puheenjohtajansa Liisa Raatikaisen ja valitsi hallitukseen kaksi uutta jäsentä, Hanna Mikkotervo-Adlerin ja Maija-Liisa Martikaisen.

Sukuseuran varsinainen kokous pidettiin Saimaan kanavalla lauantaina elokuun seitsemäs. Kokous alkoi hallituksen valmistaman seuran Tarinan käsittelyllä aamulla ennen risteilyä. Helposti luettavaan muotoon kirjoitettu tarina kertoo seurasta olennaisen. Mikä seura on, sen tarkoituksen ja toimintamuodot ja keinot.

Tarina kirkastaa arvoja

Tarinassa kerrotaan jäsenistä, heidän velvollisuuksista ja oikeuksista. Seuran varsinaisesta sukukokouksesta ja niiden välillä toimintaa johtavan hallituksen välisestä työnjaosta ja tehtävistä on tarinassa omat sivunsa. Tarina korostaa viestinnän merkitystä ja tulevaisuuden haasteita. Tarina pohtii myös seuran arvoja ja niiden kestävyyttä sukuseuran matkalla tulevaisuuteen. Arvojen pohdinta kirvoitti vilkkaan mielipiteiden vaihdon pienryhmissä ja niiden raporteissa. Lopuksi sukuseura hyväksyi yksimielisesti Tarinan ja päätti, että sitä tulee jatkuvasti tarkastella ja kehittää muuttuvan maailman ja sukuseuran alati vaihtuvissa olosuhteissa.

Kokous uudisti hallitusta


Kokous hyväksyi myös kolmelle tulevalle vuodelle toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsi hallituksen seuraaville kolmelle vuodelle. Puheenjohtajana jatkaa helsinkiläinen Timo Martikainen, sukujuuriltaan Pohjois-Savosta. Hän aloitti puheenjohtajana toisen kautensa. Kolmen vuoden päästä seura valitsee uuden puheenjohtajan, koska sääntöjen mukaan puheenjohtajan enimmäisaika on kaksi kautta. Varapuheenjohtajaksi valittiin hallituksen jäsen Irma Maikkula Vantaalta, sukujuuriltaan Etelä-Savosta. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Fb-vastaava Hanna Mikkotervo-Adler ja Ristiinasta Maija-Liisa Martikainen, Etelä-Savo. Hallituksessa jatkavat Antti Martikainen Pohjois-Karjala, Jukka Martikainen Etelä-Savo ja Pekka Martikainen Pohjois-Karjala.