Sukutapaaminen Ristiinassa 18.6.2022

Martikaiset Kyyrönkaidan lomakeskuksen kuistilla (Kari Raatikainen)
Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry:n ylläpitämä Kyyrönkaidan loma- ja kurssikeskus sijaitsee Kaitajärven rannalla Mikkelissä entisen Ristiinan kunnan alueella. Ympärillä on eteläsavolainen runsas luonto, kirkkaat vedet ja jylhät maisemat.

Reilut kaksikymmentä Martikaista ja Martikais-sukuista oli kokoontunut Kyyrönkaitaan lauantaina 18.6.2022 kuulemaan sukuseuran toiminnasta ja tapaamaan niin lähimpiä kuin etäisempiäkin sukulaisiaan. Seuran varapuheenjohtaja Irma Maikkula toimi tilaisuuden vetäjänä. Liisa Raatikainen loi tilannekatsauksen sukututkimuksen etenemiseen ja Antti Martikainen valotti DNA-tutkimusta sekä yleisesti että seuran tekemien testausten valossa.

Päivän mittaan pidettiin myös ylimääräinen sukukokous hallituksen jäsenmäärään liittyvän sääntömuutoksen hyväksymiseksi.

Lounaaksi tarjottu lohikeitto ja iltapäivän kahvi vastapaistetun rahkapiirakan kera pitivät energiatason riittävän korkealla. Viihdettä tarjosi ristiinalainen harrastajanäyttelijä Arto Paasonen, joka esitti laulelmia tunnelmasta toiseen itseään kitaralla säestäen. Lopuksi esitetyn Veteraanin iltahuudon yleisö kuunteli seisten.

Kyyrönkaitaan jäi iltaa viettämään 16 henkilöä paikan emäntä mukaan lukien ja sukukokoukseen osallistuneista yhdeksän jäi vielä yöksi. Iltaa vietettiin järven rannalla sijaitsevien saunojen läheisyydessä grillikatoksen suojissa. Erityisen ilahduttavaa oli, että illanviettoon alkuillasta osallistui myös nuorempaa väkeä, joka liittyi joukkoon varsinaisen sukukokouksen päätyttyä. Iltapuolella alkanut tihkusade ja puuskittainen tuuli eivät häirinneet illanvieton lämmintä tunnelmaa – ja olihan tarjolla myös lämmin sauna. Tarjoilusta mainittakoon emäntämme Merja Lindqvistin paistamat, erittäin maukkaat muurinpohjaletut. Niillä herkuteltiin mansikkahillon ja kahvin kera. Lisäksi grillattiin makkaroita ja niitäkin riitti mahan täydeltä salaatilla höystettynä.