Sukukirja Lauri Martikaisen s. 1676 jälkeläisistä


Ensimmäinen sukukirjahanke on käynnistynyt, osallistu sinäkin!


Sukukirjasta on tarkoitus rakentaa mahdollisimman elävä ja mielenkiintoinen kuvaus Martikaisten elämästä. Kaikista tiedonmurusista on varmasti apua.
Sukukirjaa valmistellaan vuonna 1676 syntyneen, Pielisjärvellä eläneen Lauri Martikaisen jälkeläisistä aina nykypäivään asti. Kuulutko tähän sukuhaaraan? Jos et ole varma asiasta, ota yhteyttä Liisa Raatikaiseen (ensisijaisesti sähköpostilla sukututkimus.martikainen[at]gmail.com, puh. 045 111 0855). Liisa vastaa kirjan pohjana olevasta sukututkimuksesta.

Tiedot suvun nykypolvista

Sukututkimuksesta puuttuu vielä paljon varsinkin alle 100 vuotta vanhaa tietoa, jota on vaikea saada arkistoista. Auta täydentämään ja tarkistamaan näitä tietoja. Kerro samalla myös nykyisin elävien suvun jäsenten yhteystiedot (erityisesti sähköpostiosoitteet), jotta voimme tarkistuttaa henkilöiden tiedot heiltä itseltään ennen niiden julkaisua.

Tarinoita, asuinpaikkoja, haastatteluja yms. dokumentteja

Jokaisella on varmasti jotain annettavaa suvun tarinan tallentamiseen. Mitä Sinä haluat kertoa omista esivanhemmistasi, itsestäsi tai perheestäsi? Minkälaisia suvun jäsenistä kertovia asiakirjoja Sinulla on tallessa? Jokainen virkatodistus, kuolinilmoitus, hääkutsu, perheraamatun merkintä, perukirja ja lehtileike on tärkeä ja tutustuttaa meitä suvun historiaan. Mitään, mikä kertoo menneistä sukupolvista, ei kannata väheksyä! Mitä muistat isovanhempiesi tai vanhempiesi kertoneen elämästään ja asuinpaikoistaan? Voitko vielä pelastaa suvun muistoja haastattelemalla vanhimpia suvun jäseniä? Tee se nyt, pian voi olla myöhäistä. Sukutarinat, muistelut ja pienoiselämäkerrat toimitetaan Marjatta Karkkulaiselle (marjatta.karkkulainen[at]gmail.com, puh. 041 449 7049). Tarvittaessa työryhmä toimittaa tekstit julkaistavaan kuntoon ja pituuteen, mutta kirjoittajan ääntä ei haluta hävittää. Sukuun liittyviä dokumentteja voi toimittaa joko Marjatalle tai Liisalle.

Valokuvat

Kirjaan tarvitaan myös valokuvia suvun jäsenistä ja asuinpaikoista. Kuvat voi joko skannata itse (vähintään tarkkuudella 600 dpi) tai toimittaa Antti Martikaiselle (antti.lj.martikainen[at)gmail.com, puh. 044 973 9992) skannattavaksi. Alkuperäiset kuvat palautetaan aina. Kerro kaikki, mitä tiedät kuvista: ketä tai mitä se esittää, koska ja missä kuva on otettu ja kuka sen on ottanut, mihin tilanteeseen kuva liittyy jne. Sovi Antin kanssa, miten toimitat itse skannaamasi kuvat hänelle (sähköpostilla, muistitikulla, verkossa jaettuna…), sillä esim. WhatsApilla lähetettynä kuva pienenee ja menettää tarkkuuttaan liikaa. Mahdollisesti Antti pystyy tulemaan luoksesi skannaamaan kuvat, jotta alkuperäisiä ei tarvitse postittaa. Ole siis yhteydessä Anttiin.

Albumeissa ja laatikoissa on varmasti myös kuvia, joiden tiedät liittyvän Martikaisten sukuun, mutta kukaan ei tunne henkilöitä tai paikkoja. Kokeile ryhmä-älyä: Sukuseura Martikaisen Facebook-ryhmään on tehty albumi tunnistettavia kuvia varten. Albumi löytyy yläpalkista Media -> Albumit -> Tunnistettavia kuvia.

Mukana työryhmässä ovat myös Pirjo Karinen ja Anna-Liisa Martikainen.