Martikaiset viettivät 10-vuotisjuhlaansa kesäkuussa Joensuussa


Joensuussa lauantaina kesäkuun 8. päivänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja nautittiin alkukesän helteestä, kun kuutisenkymmentä Martikaista tai Martikais-sukuista kokoontui tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin sukulaisiin Sokos Hotel Kimmelissä. Tapahtuma oli yhdistyksen kymmenvuotisjuhla. Tapahtumapaikaksi oli valittu Joensuu, koska sukuseuran jäsenistön sukujuuret ovat valtaosin lähtöisin Pielisjärven rannoilta.


Puheenjohtaja Liisa Raatikainen kertoi aluksi lyhyesti sukuseuran historiasta ja aiemmista sukutapaamisista. Martikaisten liikkeistä 1600-luvun Pohjois-Karjalassa esitelmöi Suomen Sukututkimusseuran varapuheenjohtaja FT Jukka Partanen.

Timo Martikainen valittiin seuran puheenjohtajaksi

Yhdistyksen ylimääräinen kokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi varapuheenjohtaja Timo Martikaisen.Varapuheenjohtajaksi valittiin puolestaan seitsemän vuotta yhdistystä johtanut Liisa Raatikainen. Puheenjohtajavaali ajankohtaistui, kun seura hyväksyi uudet säännöt, joissa muun muassa rajoitetaan puheenjohtajan toimikaudet. Tästä eteenpäin sama henkilö voi toimia korkeintaan kaksi perättäistä toimikautta.

Päivän päätteeksi nautittiin yhteinen juhlaillallinen Sokos Hotel Kimmelin Sirkkalasalissa hotellin ylimmässä kerroksessa. Kabinetin parvekkeelta oli nautinnollista katsella auringonlaskua Pielisjoen yli.


Parikymmentä osallistujaa malttoi lähteä vielä sunnuntaiaamuna kiertoajelulle, joka suuntautui Joensuun keskustaan ja sen ympäristöön aina Utraan asti. Kaupungin historiaan ja nykypäivään tutustutti parituntisella kierroksella Kirsi Turunen Joensuun matkailuoppaista. Matkan varrella pysähdyttiin kirkon lähellä sijaitsevan Gävlenlinnan päiväkodin kohdalla, jossa tiedetään Joensuun ensimmäisten Martikaisten asuinpaikan sijainneen.

Martikaisten tapaamisissa ollaan aina hyvällä tuulella.