Sukutapaaminen Mikkelissä
12. - 13.8.2017


Mikkelin konsertti- ja kongressitalo Mikaeli tarjosi mittavat puitteet, kun lauantaina elokuun 12. päivänä yli neljäkymmentä Martikaista tai Martikais-sukuista tuli tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin sukulaisiin sekä selvittelemään sukunsa juuria yhdistyksen sukututkijoiden avustuksella. Mittavista puitteista huolimatta osallistujamäärä jäi melkoisesti alle vuoden 2013 tapahtuman, jolloin Kolille saapui 118 osallistujaa. Valtaosa Martikaisten sukuhaaroista onkin lähtöisin Pielisjärven rantamilta.

Puheenjohtaja Liisa Raatikainen johdatteli yleisön sukututkimuksen maailmaan antamalla neuvoja, mistä on hyvä aloittaa silloin, kun sukututkimus alkaa kiinnostaa. Sukututkimuskurssi on aina hyvä tapa saada tietoa aineistoista ja lähteistä sekä päästä juoneen kiinni. Sen lisäksi jokaiselta löytyy jo kotiarkistoista arvokasta aineistoa sukututkimuksen tueksi. Päivä päätettiin yhteiseen illalliseen Sokos Hotel Vaakunan ravintolassa.

Sukutapaaminen jatkui sunnuntaiaamuna kiertoajelulla Mikkelin keskustassa ja sen ympäristössä. Kaupungin historiaan ja nykypäivään tutustutti parituntisella kierroksella Riitta-Leena Jantunen Mikkelin oppaista. Päivää jatkettiin Mikaelin kamarimusiikkisalissa kertomuksilla Martikaisista. Eila Martikainen valotti sanoin ja kuvin isänsä historiaa. Eino Martikainen pohti martikaisuutta laajemmin kuin sukututkimuksen näkökulmasta. Lopuksi Irma Maikkula kertoi Etelä-Savon Martikaisten tutkimuksensa käänteistä

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli oli kokonaan Martikaisten käytössä.